vineri, 18 septembrie 2015

Autostrada iubirii

          A fost o vreme când totul mergea perfect: dragoste mare, înțelegere, fericire… simțeau că înaintează pe un drum lin, abia dat în folosință. Apoi, încet-încet, s-au obișnuit și mai mult unul cu celălalt și a apărut armonia între ei, au început să aibă vise comune, să facă împreună planuri de viitor și au simțit că au intrat deja pe autostrada aceea perfectă, nouă, construită din fonduri europene, pe care, îndrăgostiți fiind, au numit-o autostrada iubirii. Au mers unul lângă altul, cot la cot, au setat gps-ul pe dorințele și năzuințele comune și s-au lăsat conduși de el. 
          Dar, undeva, pe parcurs, au început să apară probleme la mașină (ca orice lucru construit de om, nu poate fi perfect). Unul dintre ei, cel optimist, a zâmbit și l-a liniștit pe celălalt, spunându-i că se pricepe el să rezolve problema, important este ca celălalt să aibă încredere în el și să-l urmeze. Optimismul lui l-a molipsit și pe cel de-al doilea și l-a urmat, plin de încredere. Problema s-a rezolvat și aproape au uitat de ea. Dar a apărut o alta, care și-a găsit și ea rezolvarea, însă mai greu decât prima, lăsând urme mai adânci. 

          Autostrada s-a învechit, au început să apară gropi în asfalt și să dureze din ce în ce mai mult până se reparau. Alte probleme au început să rămână nesoluționate și nemulțumirile au început să curgă. Un gps mai trebuie și el actualizat din când în când ca să arate drumul cel mai bun, dar asta costă și poate unul dintre ei nu a mai fost dispus, la un moment dat, să cheltuiască pentru el; a simțit că are alte priorități în viață și a neglijat problemele apărute, pe principiul: las’ că merge și-așa! (Un principiu atât de vechi, pe care l-au aplicat atât de mulți oameni și pe care, totuși, nu reușim niciodată să-l depășim!) 
          La problemele apărute pe drum, fiecare a văzut o altă soluție de rezolvare; și de unde mergeau împreună, în aceeași direcție, unul dintre ei a vrut să schimbe ruta și s-au trezit deodată pe un drum neasfaltat. S-au speriat și, când nu au mai suportat hurducăturile de pe drumul de țară, s-au trezit într-o fundătură.
          Nici nu mai contează ce anume nu a mers: important este faptul că amândoi au crezut în justețea propriului raționament și a căii alese de el. Și cum aceste căi mergeau în sensuri diferite, au trebuit să pornească pe drumuri diferite, urmându-și fiecare visele proprii. 
          În continuare, fiecare a mers pe drumul lui, cel pe care l-a considerat a fi cel mai bun, însă de data aceasta singuri. 
          Însă omul nu este făcut să fie singur, el a fost creat din dragoste și pentru dragoste și, când nu o mai are alături, apare suferința. Începe să ducă dorul zilelor însorite de altădată. Și, când începe să resimtă din ce în ce mai greu singurătatea, aruncă o privire în urmă și apoi… începe să viseze din nou la autostrada iubirii

          Iată și câteva aforisme despre autostrăzi...:  

Nu există persoană mai tristă, mai furioasă, mai determinată decât un bărbat refuzat de o femeie. Va face tot ce-i stă în puteri s-o cucerească. Va avea senzaţia că e cea mai frumoasă din lume, că e unică, specială, perfectă, deşteaptă şi, conform imaginaţiei lui, va încerca să construiască o cărare spre sufletul ei, un drum, o şosea, o autostradă. Fiecare după posibilităţi. (Emilian Isailă) 

Pentru a descoperi un drum nou trebuie să părăseşti autostrada. (Valeriu Butulescu) 

Spre iad nu duce o amărâtă de potecă, ci o autostradă în toată regula. (Mihail Mataringa) 

Dumnezeu: Nu poţi să îngenunchezi în mijlocul unei autostrăzi şi să mai apuci să povesteşti asta, fiule. (replică din filmul artistic “Dumnezeu pentru o zi”) 

Willie Gingrich (către copii, care fac gălăgie): Ce-ar fi să mergeţi voi să vă jucaţi pe autostradă? (replică din filmul artistic “Prima de asigurare”) 

Trecutul este o imensă carieră de piatră prin care mulţi şi-ar dori să se plimbe ca pe autostradă, în timp ce alţii merg răbdători din bolovan în bolovan şi îl ridică pe fiecare, pentru că simt nevoia să vadă ce se ascunde dedesubt. (Jose Saramago) 

o epigramă: 

Iubita mea 

Mă întreb de mă iubeşte 
Sau e doar de "faţadă". 
De la un timp se cam prosteşte 
Cu bărbaţi pe autostradă. 
(epigramă de Daniel Lăcătuş)  





 






Credeți că iubirea 
e mai puțin complicată 
sau mai puțin spectaculoasă?
Dacă da, înseamnă că nu ați trăit 
o iubire adevărată până acum! 
 















… și câteva bancuri despre autostrăzi:

* O blondă cu Ferrari mergea pe autostradă cu 19 km la oră. O oprește poliția și îi zice: 
- Domnișoară, de ce mergeți pe autostradă doar cu 19 km la oră?
Blonda: 
- Păi dacă așa scrie pe indicatoare! A19!!! 
Polițistul: 
- Păi nu.. aia e autostrada A de la autostradă.. și 19 de la numărul autostrăzii! 
Blonda: 
- A… gata, am înțeles. 
Polițistul: 
- Dar domnișoara din dreapta… de ce e așa galbena la față? 
Blonda: 
- Habar n-am! Așa e de când am ieșit de pe A320. 

 * O blondă își ia o slujbă la domeniul public. Trebuia să vopsească banda de pe mijlocul unui drum de țară. Șeful ei îi spune că se află în perioada de probă și trebuie să vopsească cel puțin 2 kilometri pe zi, dacă vrea să-și păstreze serviciul. 
Verificând la sfârșitul zilei, el vede că în prima zi făcuse 4 kilometri, dublu față de medie. 
A doua zi a fost puțin mai dezamăgit, pentru că blonda nu vopsise decât 2 km. Se gândește că oricum asta e media și trece cu vederea.
Dar a treia zi, când blonda vopsise doar 1 km, îi spune: 
- Ce problemă ai? Vreo boală, vreo defecțiune a echipamentului? Ce te oprește să faci 2 kilometri pe zi? 
- Știți, cu fiecare zi sunt din ce în ce mai departe de găleată! 

* Mergi pe o autostradă cu viteză constantă. În stânga ta este o prăpastie. În dreapta ta este un avion care zboară la joasă altitudine cu aceeași viteză ca tine; nici nu te depășește, nici nu poți să îl depășești. În fața ta rulează o autospecială de pompieri cu aceeași viteză ca tine, dar nu o poți depăși, iar în spatele tău un elefant. Ce faci ca să ieși din această situație? 
Răspuns: te dai jos din carusel și altădată nu mai bei așa mult! 

* Ion conducea mașina pe o autostradă de mare viteză și foarte aglomerată. La un moment dat îi sună mobilul. 
Maria: 
- Vezi, iubitule, ai mare grijă, au dat la radio ca pe autostradă este un imprudent care conduce cu viteză foarte mare pe sens invers. Să fii atent te rog, da? 
Ion: 
- Doar unul? Mint cu nerușinare; sunt sute, sute... pe contrasens! 

* Un polițist de la rutieră oprește o mașină pe autostradă. 
- Bună seara. 
- Bună seara, sunteți în autoturismul cu numărul un milion care trece pe autostrada asta și ați câștigat un million; îmi spuneți și mie ce faceți cu banii? 
Soferul: 
- Păi prima oară aș da pentru carnet… 
Soția de lângă el: 
- Nu-l credeți, domnule ofițer, așa minte el când e beat! 
Bunicul din spate: 
- V-am spus eu că nu ajungem departe cu mașina furată! 
În momentul următor se aude o voce din portbagaj: 
- Am trecut deja granița? 

* De ce a traversat puiul autostrada? 

INVATATOARE DE SCOALA PRIMARA: Pentru ca a vrut sa ajunga de partea cealalta. 
PROFESOR DE LICEU: Chiar daca v-as explica, dragii mei dobitoci, tot n-ati intelege. 
PLATON: Pentru ca a mers in cautarea binelui si armoniei.
ARISTOTEL: Este in natura puilor sa traverseze strazi. 
KARL MARX: Avea instabilitate istorica si dialectica. 
MARTIN LUTHER KING: I have a dream... Vad o lume in care toti puii vor fi liberi sa traverseze strazile fara sa fie intrebati de motivele lor. 
MOISE: Si Dumnezeu a coborât din ceruri si a poruncit puilor: Traversati autostrazile! Si puiul a traversat-o, si toti s-au inveselit. 
BILL CLINTON: Puiul n-a traversat autostrada. Repet, puiul NU a traversat autostrada. 
MACHIAVELLI: Chestiunea este ca puiul a traversat autostrada. Cui ii pasa de ce? Faptul de a traversa autostrada justifica orice alt motiv. 
FREUD: Faptul ca te preocupa de ce puiul a traversat autostrada scoate in evidenta nesiguranta ta sexuala: Oedip Avicol. 
BILL GATES: Chiar acum am lansat in piata MSChicken 2000, care nu numai ca traverseaza autostrazile, ci depune oua, arhiveaza documentele importante si rotunjeste calculele dumneavoastra fara nici o eroare. 
EINSTEIN: Daca puiul a traversat autostrada sau autostrada s-a deplasat pe dedesubtul lui depinde de punctul de reper relativ.
ANDERSEN CONSULTING: Iregularitatea partii autostrazii a puiului ii ameninta pozitia dominanta in marketing. Puiul se lovea de sfidari importante pentru a crea si a dezvolta competentele necesare pentru a crea si a infrunta competitivitaea pietei.
BUDDHA: A pune aceasta intrebare contrazice propria ta natura de pui. 
PUBLICITY: Unde scrie "Puiul traverseaza autostrada" trebuia sa zica "Afacerile necurate ale lui Puiu"! 
TITLU DE ZIAR NATIONAL: Criza economica constrange puiul sa traverseze autostrada! 
TITLU DE PAGINA 12: Puiul e gata! 
REVISTA FEMEII: Luminile amurgului se revarsau peste campia solitara. O lumina. Un destin. O singuratate. Puiul a ridicat capul in cautarea unui raspuns la toate intrebarile sale. La distanta, o modesta casuta de tabla. Nici o masina nu traversa la ora aceea autostrada nr. 2, care uneste Filea de Jos cu Giurtelecu Hododului. Puiul a stiut atunci ca a sosit momentul. Scuturandu-si amorteala penelor a mers hotarat, a pus o gheara pe asfalt, pe urma alta, si alta, si alta (oare cate picioare are?). Mergea mandru. Stia ca se apropia sa reuseasca imposibilul. Se gandea la succes. La glorie. La faima. De aceea n-a vazut acel camion fara lumini. De aceea n-a auzit zgomotul rablagit al motorului Roman. 

ZIARUL ADEVARUL: Mitrea si puiul: obscurele coridoare al unei relatii improprii. Ce este in spatele afacerii autostrazilor? Informatii exclusive: gainile si puisorii care primesc pe sub mana malai de la stat. Cine sunt cei care profita de oua? 
ACASA MAGAZIN: Toata intimitatea puilor: "Imi lipseste numai dragostea ca sa am un succes total". 
JOSE SOFISMA: Toti puii traverseaza autostrazile. Puiul a traversat autostrada. Puiul este in sine tot o autostrada.
CONSTANTINESCU: Concetateni, v-am prevenit: daca nu oprim puiul corupt acum, o sa ajunga pana la trotuarul de vis-a-vis si va reduce credibilitatea tarii la parteneriatele cu Occidentul! 
ILIESCU: Pentru ca e un !#$&^* de taranist iresponsabil!
MITREA: Am dat dispozitie sa i se congeleze conturile pana nu plateste taxele de drum. 
MARKO BELA: E un drept al minoritatii avicole. 
SUPORT TEHNIC: Eu de aici nu vad sa fii traversat autostrada. Resetati puiul si daca tot il vedeti ca traverseaza, formatati ouale sau trimiteti pe cineva din firma la cursurile noastre ($322 la cursul zilei plus TVA). 


 Tara – “Highway”: 

 

3 comentarii:

  1. Cred ca este cumplit sa te simti singur, sa nu ai parte de iubire, insa e si mai infiorator sa te simti singur alaturi de cel/cea care credeai ca este jumatatea ta. Care ar fi solutia? Sa intri pe autostrada iubirii si sa speri, sa crezi ca de data aceasta va urca persoana potrivita in masina ta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi place cum vezi lucrurile, Anita! Se pare ca suntem pe aceeasi lungime de unda! :))

      Ștergere
  2. Trebuie doar să spun această mărturie, numele meu este Mariah Carey, m-am căsătorit cu 9 ani în urmă fără nici un copil care să arate pentru asta, soțul meu m-a urât și soacra mea s-a purtat atât de rău, asta m-a frustrat, am venit Căutând ajutor online, apoi am văzut multe mărturii despre cum Dr Dawn acuna a ajutat mulți bărbați și femei, am contactat-o ​​imediat pe Whatsapp și i-am explicat situația mea, ea a promis că mă va ajuta și mi-a dat câteva instrucțiuni pe care le-am făcut totul perfect, la urma urmei, ea mi-a cerut să merg la spital o scrisoare de 1 lună și spre surprinderea mea am fost însărcinată în 1 săptămână, dar acum îi sunt atât de recunoscătoare pentru că am născut frumosul meu băiețel și eu și familia mea trăim în pace și fericire. acum, contactează-o pe Whatsapp. (+2348032246310)
    *Daca vrei sa ramai insarcinata
    *Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
    *Dacă vrei o căsătorie pașnică.
    *Dacă vrei să vindeci vreo boală sau orice altceva.

    RăspundețiȘtergere