joi, 19 martie 2015

Atentie la dragoste!

         De ce atentie? Deoarece, asa cum spunea William Shakespeare, “Cursul dragostei adevarate nu a fost niciodata neted”. Ba, inca, daca am gasi dragostea adevarata, tot ar fi minunat, pentru ca Marele Will cred ca se referea doar la cateva denivelari. Din nefericire, insa, astazi am uitat de mult ce inseamna aceasta dragoste adevarata, astfel incat dragostea pe care o traim acum este plina de hartoape, cam ca drumurile noastre… si atunci, cum sa nu renunti usor, cand vezi de cate zgaltaituri ai parte zilnic? Cred ca de aceea tot mai putini oameni se casatoresc in ziua de astazi, iar intre cei care au curajul sa faca acest pas, apar atatea divorturi.
         Sa te indragostesti este usor, sa ramai indragostit cere efort! Nu mai avem rabdare cu persoana de langa noi, poate si din cauza stresului tot mai mare, a tentatiilor care au crescut progresiv in ultimul secol, a permisivitatii exagerate s.a.m.d. 
         Si totusi, viata fara dragoste este doar o umbra a lucrurilor care ar putea fi. De aceea, chiar dupa ce dam gres intr-o relatie, continuam sa cautam o alta, in speranta ca va fi mai buna decat precedenta. 
         Actrita Joan Crawford spunea ca ”Dragostea este un foc. Nu stii niciodata daca iti va incalzi inima sau iti va arde casa”. Sigur ca ne dorim ca dragostea sa ne incalzeasca inima, dar oare luptam suficient pentru asta? Cred ca e vorba si de putina comoditate, de faptul ca nu facem destule eforturi in acest sens. 
         Foarte important pentru o relatie este, insa, sa gandim si din punctul de vedere al celuilalt. Aceasta inseamna ca nu trebuie sa ne intereseze doar daca persoana care e la usa este potrivita pentru noi, ci si daca noi suntem potriviti pentru aceasta; si atunci, sa facem toate eforturile sa ne inaltam la nivelul si la asteptarile persoanei iubite. Pentru ca, daca la inceput, orbit de pasiune, partenerul nostru nu observa aceste diferente, in timp ele vor deveni tot mai evidente si la un moment dat, poate chiar insurmontabile. 

         Cum spuneam: atentie la dragoste! Aveti grija cui o oferiti, pentru a nu veni un timp cand va veti putea regasi in vreuna din urmatoarele situatii: 

*Un om sparge o banca si ia cativa ostateci. Intreaba agresiv pe primul retinut: 
- Spune-mi m-ai vazut jefuind banca?
Ostatecul raspunde: 
- Da!
Fara sa mai stea pe ganduri, hotul il impusca in cap. Apoi intreaba acelasi lucru pe cel de-al doilea ostatec. Al doilea ostatec raspunde: 
- Eu nu te-am vazut… dar te-a vazut nevasta mea. 

 * Sotul vine acasa si o prinde pe sotie cu amantul in pat... Socat intreaba: 
– Ce se intampla aici? 
Sotia se uita la amant si zice: 
– Ti-am spus ca-i prost?!! 








*Sotul: 
- Incercam o noua pozitie in seara aceasta? 
Sotia: 
- Sigur. Tu stai la masina de calcat, iar eu pe canapea, beau bere si ragai... 


2 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Poti gasi bancuri bune si in celelalte articole... desi sper sa-ti placa si articolele in sine. :)

      Ștergere