marți, 8 martie 2016

8 martie - Ziua Internaţională a Femeii

          O.N.U. a sărbătorit pentru prima dată Ziua internațională a femeii pe 8 martie 1975 - Anul internațional al femeii, iar 1976-1985 a fost proclamat Deceniul O.N.U. pentru femei, punându-se problema eliminării discriminării femeii, a violenței care își face încă simțită prezența în multe părți ale lumii și asigurării unor condiții de egalitate în viața socială. Astăzi femeile au drept de vot, dreptul la proprietate, la educație, la divorț, la asistență medicală, la contracepție. 
          Ziua de 8 Martie este ziua feminității, a frumuseții, a dragostei, ziua în care femeia este sărbătorită de către copii, soți, prieteni și chiar colegi. Femeia, ființă delicată, sensibilă, este cea care dă viață și cea ai cărei umeri pot părea de stâncă pentru un bărbat.
         Deşi în România – sub influenţa obiceiurilor din perioada comunistă – ziua de 8 martie a rămas asociat ziua mamei, începând din anul 2010 ziua mamei se sărbătoreşte în prima duminică a lunii mai (și ziua tatălui în a doua duminică a lunii mai!). 
          Un sondaj realizat de postul de radio Itsy Bitsy FM arată că rolurile de mamă şi de soţie sunt principalele priorităţi ale femeilor, împlinirea sufletească şi dezvoltarea profesională fiind mult mai puţin importante pentru acestea, ele cerând ajutorul soţului sau părinţilor abia când nu mai au timp sau au ajuns la capătul puterilor. Deși pare incredibil, astăzi doar 24,3% dintre femei sunt conştiente că fericirea depinde doar de ele însele, majoritatea subliniind faptul că starea lor de bine depinde de copii, de soț, de viața profesională sau de societate. 

Femeile sunt de două categorii: unele sunt mai ales mame, altele iubite. Dacă le compari cu anotimpurile, femeia mamă este ca anotimpul ploilor, îți dă hrană, te potolește, îți înlătură toate lipsurile, te mulțumește prin sacrificiile sale proprii. Iar femeia iubită este ca primăvara, misterul ei e de nedestăinuit, farmecele ei sunt dulci și nelinștea ei îți trezește valuri în sânge. Rabindranath Tagore 
Femeia a primit de la natură o cantitate atât de mare de putere, încât a fost nevoie de lege pentru a-i oferi mai puțină. Samuel Johnson 
Aș prefera să fiu o femeie decât un bărbat. Femeile pot să plângă, pot să poarte haine drăguțe și sunt primele salvate în cazul în care un vas se scufundă. Gilda Radner 
Femeia frumoasă place ochiului, femeia blândă place inimii. Prima este o adevărată bijuterie, dar a doua este o comoară. Napoleon Bonaparte 
Dacă n-ai văzut încă o femeie care iubește, atunci n-ai văzut niciodată o femeie frumoasă. Camil Petrescu 


* – Iubitule, unde e cadoul meu de 8 Martie? 
   – Iubito, vezi Ferrari-ul ăla roşu de afară? 
   – Vai, iubitule… 
   – Ţi-am luat un ruj de aceeaşi culoare… 

* Îmi amintesc când nevastă-mea era pe punctul de a naşte, o tot încurajam: "Haide, curaj, împinge, împinge... poţi s-o faci, nu te lăsa! Încă puţin, haide, împinge!" 
După care, într-un final a pornit maşina, a sărit repede în ea şi am mers la spital. 

* De 8 Martie, într-un birou, o tipă își sună soțul: 
– Vai, dragule! Toate colegele mele au primit flori! Sunt superbe! 
– Probabil de-aia au și primit … 

 * Trei tipi într-un bar se lăudau cu cadourile de ziua femeii pe care le-au făcut nevestelor. 
Primul: Ce i-am cumpărat eu nevestii ajunge la o sută în 8 secunde şi e roşie, că se potriveşte cu ţinuta ei… 
Ceilalți: Ce i-ai luat, mă? 
Primul: Un Porsche. 
Al 2-lea: Ce i-am luat eu lui nevastă-mea ajunge la o sută în 5 sec şi e neagră, că se potriveşte cu ţinuta ei… 
Ceilalți: Ce i-ai luat, mă?  
Al 2-lea: Un Ferrari. 
Al 3-lea: Ce i-am luat eu la nevastă ajunge la o sută aproape instantaneu, că se potriveşte cu ținuta ei… 
Ceilalți, mirați și neîncrezători: Ce i-ai luat, mă? 
Un cântar! 

* Un tip vine la magazin să cumpere un cadou de 8 Martie. Vânzătoarea îl întreabă: 
– E pentru soție sau doriți ceva mai… scump? 

* La înmormântarea unei femei, pe marginea gropii stăteau soţul şi amantul decedatei. Amantul plângea cu lacrimi fierbinţi. Soţului i se face milă de el și îl consolează: 
– Hai, linişteşte-te, o să mă recăsătoresc... 




Un comentariu:

  1. Trebuie doar să spun această mărturie, numele meu este Mariah Carey, m-am căsătorit cu 9 ani în urmă fără nici un copil care să arate pentru asta, soțul meu m-a urât și soacra mea s-a purtat atât de rău, asta m-a frustrat, am venit Căutând ajutor online, apoi am văzut multe mărturii despre cum Dr Dawn acuna a ajutat mulți bărbați și femei, am contactat-o ​​imediat pe Whatsapp și i-am explicat situația mea, ea a promis că mă va ajuta și mi-a dat câteva instrucțiuni pe care le-am făcut totul perfect, la urma urmei, ea mi-a cerut să merg la spital o scrisoare de 1 lună și spre surprinderea mea am fost însărcinată în 1 săptămână, dar acum îi sunt atât de recunoscătoare pentru că am născut frumosul meu băiețel și eu și familia mea trăim în pace și fericire. acum, contactează-o pe Whatsapp. (+2348032246310)
    *Daca vrei sa ramai insarcinata
    *Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
    *Dacă vrei o căsătorie pașnică.
    *Dacă vrei să vindeci vreo boală sau orice altceva.

    RăspundețiȘtergere